Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] [Mod Pixelmon] PokeCraft - Czy graliśćie by na takim serwerze?

Xcheater

Czy grałbyś  

126 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy gra?by? i jak? map? chcia?by? za dodatkow?

• Gra?bym, i chcia?bym map? survival za dodatkow?
    • Gra?ym, i chcia?bym map? freebuil za dodatkow?
    • Gra?ym, i chcia?bym obie mapy jako dodatkowe
    • Nie zagra?bym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam pytanie do was!

Otóż planuję założyć serwer bukkit z modem Pixelmon, który dodaje pokemony! Wiem, że jest dużo fanów pokemonów jednak teraz pytanie do was!

Czy graliście by na takim serwerze?

Najprawdopodobniej, by wystartował ok. września, gdyż wtedy będę mógł wydać nawet do 95zł na serwer (Podwyższenie kieszonkowych, we wrześniu będę miał), lecz czy jest sens pracować do września z mapą, jak będzie ok. 10 graczy, lub nawet mniej i przez to by była nudna rozgrywka i dużo dni pracy poszło by na marne.

Oczywiście, niektórym by mogło się znudzić chwilowo grać w tą przygodę i dla odpoczynku będzie gra na mapie survival lub freebuild!

Jak by co hostingiem by mogło być craftserve z ofertą Iron lub jak chcecie możecie podać inni tani profesjonalny hosting który by miał min. 30 slotów i opłata maks. 85zł miesięcznie

Zapraszam do głosowania do ankiety

Jak przynajmniej 25 osób będzie grało, to znaczy, że serwer ruszy

PS. Serwer może mieć opuźnienia przez 2 rzeczy:

- Oczekiwanie na craftserve z aktywowaniem serwa (Ale małe opuźnienia)

- Robienie PixelMon na bukkit (Na razie nie ma, lecz trwają prace, od dawna więc myśle, że się wyrobią)

- Robienie mapy (Może być 1000 powodów dla których bym nie miał czasu na robienie mapy, lecz się postaram wyrobić)

Biorę już się za mapę: Mam wygenerowany teren przez WorldPainter i właśnie robię pierszą lokacje o nazwie Asuria Town.

Lokacje które mam na razie do zrobienia w Asuria Town to:

- Moje laboratorium

- Poke centrum

- Kilka domów dla graczy

Otóż każdy gracz będzie mógł kupić dom z własnym komputerem i, że tak nazwę Lecznicą dla pokemonów

Potem się weźme, za 2 trasy i kolejne miasto

Na razie 14 osób by zagrało więc jeszcze 6 i serwer jako publiczny gwarantowany :D

Jak nie będzie tylu osób, to się zrobi po prostu, by można było pograć z tym modem, bo jak na razie to chyba pierwszy polski serwer będzie

Opublikowano

Ja bym na twoim miejsciu najpierw założył po skonczeniu mapy serwer Hamachi i na prezentacji dopisał że będzie dedykowany. Będzie dużo ludzi dedyk nie będzie dużo to poprostu zrobisz inna mape

wsrh.jpg

Opublikowano

Witajcie ! Bede 2 H@

Mamy dla was duzo new rzeczy !

Beda tez inne mody itd. Zachecam do grania !

wiknde.png

Na serwerach gram pod nickiem : xSznajder lub EnteR

Masz pytanie? Pisz !

Opublikowano

Reklama na MPC Forum i CraftSite przyniosła dużo zysków gdyż mapa na 90% zostanie ukończona...

Zebrałem team do roboty mapy - teraz jest nas 3 w zespole

Jak by co szukam 2 osób którzy by chcieli być liderami 2 pierwszy sal w walkach o odznaki

Jak by co z powodu tego, że jak się okaże, że na początku będzie 20 graczy, to będzie mało trenerów gdyż 13 by było w teamie ligi, więc, że tak powiem konfiguracja wygląda tak:

Jest 6 sal o odznaki

Zamiast elitarnej czwórki jest elitarna dwójka

I jest 2 championów (Kolega wyżej się uparł xD )

Jak mówi kolega wyżej do nowych map będą mody IndrustrialCraft i BuildCraft więc dla każdego coś nowego :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ehhh nie lubie indrustrialcraft oraz buildcraft bo to jest za duzo tego. wiedziałem że jak 2x up to napisał to już będą te 2 mody. ale raczej pogram.

Opublikowano

@2up Ja bym chciał zostać liderem sali pokemonów (ognistych jakby się dało). Uwielbiam, Charizarda <3

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Proszę o kontakt H@ serwera.

GG: 2764957

Chodzi o hostowanie serwera na maszynie.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Jest nas 29 zakładać serwer :P. Jak już pewnie zostanie opublikowany to więcej ludzi przyjdzie ...

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Ja zagram na 100%. Czekam na serwer !

Można wiedzieć jakie miasta będa, sale, odznaki i oczywiście typy

pokemonów.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...